×

Windsurfen

in de enige indoor-surfinrichting in Noord-Duitsland

von Marketing | 08. oktober, 2021

Als kind heb ik al een paar keer gebruik gemaakt van de Flowrider, maar als volwassene is het een totaal andere ervaring. In dit artikel wil ik jullie dus graag over mijn ervaring op de Flowrider in “Gezeitenland” ~ Water & Spa vertellen.


In “Gezeitenland “~ Water en Spa is het niet alleen mogelijk om te zwemmen en te ontspannen: met de Flowrider – een indoor surfinrichting- is er ook volop actie omdat met ongeveer 50km/u het water over een golfvormige vlak stroomt. De Flowrider bevindt zich in een kamer naast het zwembad. Als je bij het zwembad aankomt, wordt vooral voor de dames een zwempak aanbevolen. Alternatief is het zinvol een T-Shirt over een bikini te dragen.

Flagge mit Inselmotto Ik heb als kind al een paar keer van de Flowrider gebruik gemaakt, maar dat is al een paar jaar geleden. Wat toen gemakkelijk leek, vergt nu een beetje inspanning en vooral vaardigheid. Een beetje bang stond ik dan in het midden van het startpunt van de Flowrider, in mijn handen de plank wat ook bodyboard wordt genoemd. Ik liep naar de rand van de Flowrider en voelde het water aan mijn voeten en tinteling in mijn buik. Ik plaatse de plank voor me en dook in de massa´s water in. Met mijn knieën aan de achterkant van het bodyboard en mijn handen aan de voorkant, probeerde ik mijn evenwicht te bewaren.

Het water dat met 50km/u erlangs stroomt, drukte me een beetje naar achteren, maar mijn gewichtsverplaatsing zorgde ervoor dat het board weer naar voren gleed. Dit speel herhaalde zich tot ik het board beter kon controleren. Door mijn gewichtsverplaatsing kon ik dan ook naar rechts en links schuiven. Maar toen ik een moment niet oplette, verloor ik de controle en daarmee ook het board. Ik werd automatisch naar de rand gespoeld. Van daaruit kon ik teruglopen naar het startpunt en het opnieuw proberen. En dat deed ik dus ook.

Borkumer Strand

Borkumer Dünen

Elke keer kreeg ik een beetje meer gevoel voor het board en het gedrag van het water zodat ik steeds langer op mijn knieën kon surfen zonder in het water te vallen.

De dapperen kunnen het ook staand proberen maar voor mij was het genoeg om op het board te knieën.

Of je nu kind of volwassen bent, of je het liggend, staand of op de knieën probeert- plezier is op de Flowrider gegarandeerd.

Meer informatie en de actuele openingstijden van “Gezeitenland” ~ Water en Spa vinden jullie op onze website.

Beitrag kommentieren:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =