×

Wereld van ontdekking Sport

Vertaling Interview Jörn Donat

von Dennis Möller | 08. april, 2021

Ik woon al sinds mijn geboorte in Borkum, afgezien van een paar onderbrekingen voor school en opleiding. De meeste tijd ben ik echter onderweg geweest om te kiten, zoals deze winter in het Caribisch gebied.


Jörn Donat Portrait (Quelle: Torsten Dachwitz)

Sinds waneer woon je al in Borkum?

Ik woon al sinds mijn geboorte in Borkum, afgezien van een paar onderbrekingen voor school en opleiding. De meeste tijd ben ik echter onderweg geweest om te kiten, zoals deze winter in het Caribisch gebied.

 

Wat associeer je met Borkum?

Ik associeer met Borkum het strand, warme zomers en het geluk dat een van de beste kite- spots van Duitsland zo dicht bij me is.

Hoe ben je begonnen met kiten?

Al sinds ik me kan herinneren, ben ik met watersport bezig, of het nu surfen was toen ik 8 jaar oud was of rijden op de „Flowrider“ in het zwembad „Gezeitenland“. Het kiten kwam erbij toen ik 14 jaar oud was door een van mijn beste vrienden, Martin Kalmbach, die toen bij de surfschool werkte en mij nu nog steeds op het water uitdaagt.

Waarom is Borkum voor jou een “hotspot” om te kiten?

Borkum wordt mijn thuis, vooral vanwege mijn vrienden, maar ook de variatie maakt het een perfecte plek om te kiten. Of het nu vlak water in de baai is of golven aan de noordkant, beginner of prof, iedereen vindt hier wat hij zoekt.

Je hebt vorig jaar meegedaan aan de wereldbeker. Zijn de plaatsen voor je vergelijkbaar met de omstandigheden op Borkum?

Door het kiten ben ik op veel mooie plekken geweest en door mijn deelname aan de wereldbeker ben ik op een aantal plekken geweest die als de beste ter wereld worden beschouwd, hoewel het moeilijk is om ze te vergelijken. Borkum blijft echter bovenaan mijn lijst van favorieten staan vanwege de zeer goede en gevarieerde omstandigheden.

Wat maakt Borkum zo speciaal voor jou en je sport?

Vooral de natuur van het eiland biedt veel mogelijkheden voor outdoorsporten en ik ben ook blij te zien dat de watersportscene op het eiland aan het groeien is.

10 snelle vragen:„Alter Leuchtturm“ of „Neuer Leuchtturm“)?

Neuer Leuchtturm

Aufm dem Wasser 2 (Quelle: Torsten Dachwitz)Ostland of stad?

Ostland

Zon of slecht weer?

Schietwetter mit Wind

Gezeitenland of zee?

Zee

Cocktail of bier?

Bier

Vis of vlees?

Vis

“Windbeutel” puff of cake?

“Windbeutel” van “Omas Teestübchen”

Noord strand of zuid strand?

Noord strand

Fietsen of lopen?

Fietsen

Bali of Borkum?

Moeilijk – maar Borkum 😉

Das gesamte Gastgeberverzeichnis mit weiteren Interviews, findet ihr auf der Borkum-Website.

 

Fotoquelle: Torsten Dachwitz

Beitrag kommentieren:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 3 =